Nieuwsupdate

Aangepast watermerk

Met ingang van heden zijn alle foto’s voorzien van een uitgebreider watermerk. In plaats van enkel het watermerk met leeuw met daarom heen -Defensiefotografie Nederland- en de naam van de fotograaf is er nu een zwarte balk onder de foto toegevoegd.
Deze bevat onze naam [Defensiefotografie Nederland], de url [defensiefotografie.nl] en de naam van de fotograaf. Het watermerk is veranderd in het algemene logo zonder de naam van de betreffende fotograaf erin. Tevens is het logo duidelijker zichtbaar. Waar we enkele jaren geleden ervoor kozen de foto’s zo min mogelijk te verpesten met een dik logo hebben we hem nu wat minder transparant gemaakt. 

Waarom?

Kodiak geniedoorbraaksysteem
Voorbeeld nieuw logo

We hopen dat het zo duidelijker wordt wie de foto gemaakt heeft. Meer en meer zien we onze foto’s op Facebook en in andere (social) media verschijnen zonder juiste bronvermelding. Soms word Google of Facebook als bron gebruikt, soms helemaal niks. Leuk dat je Google als bronvermelding geeft maar een zoekmachine is geen bron. De fotograaf is de bron, graag de credits daar aan geven. 
Op de site zal de zwarte balk minimaal zichtbaar zijn, maar wanneer foto’s gedownload worden is hij wel duidelijk zichtbaar. Tevens zal hij op Facebook en andere social media wat prominenter in beeld staan. 

Tevens zijn alle foto’s nu in het formaat 2000px breed geupload. Smartfoon/tablet gebruikers merken hier niets van, fotoliefhebbers die grote beeldschermen gebruiken kunnen ze in groot formaat zien i.p.v. een klein fotootje.


Landmachtfotografie.nl

De website Landmachtfotografie.nl is niet meer. Foto’s op diverse sites plaatsen kost veel tijd en energie. Als het goed bezocht wordt is dat geen probleem, maar de site trok 2 bezoekers per dag waarvan ik zelf er 1 was….. Dus per begin mei is hier de stekker uitgetrokken. Het bijbehorende emailadres is tevens opgeheven. De facebookpagina Landmachtfotografie.nl is omgedoopt naar Landmachtfotografie maar zal weinig updates meer krijgen. De focus gaat liggen op de website en instagram.


Militaire oefening

We kondigen zelden militaire oefeningen aan maar deze tekst stond op de Facebookpagina van het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. Leuk dagje uit naar het museum en meteen een real life oefening meemaken vanaf een veilige afstand.

Op vrijdagochtend 18 mei as. vindt er een militaire oefening plaats rond het NMM. De oefening start omstreeks 08.30 uur, waarbij een aantal doelen rond het museum zullen worden bestormd met gebruikmaking van helikopters.
Een unieke kans om militaire actie van dichtbij mee te maken!Geïnteresseerden zijn welkom op het terrein bij het museum, aan de kant van de grote vliegtuigen onder de luifel. De specifieke locaties van de oefening worden dan vanzelf duidelijk.
Tijden:
10.00 uur: start oefening
12.00 uur: einde oefening
Het museum en restaurant zijn geopend vanaf 10.00 uur

Bron: Nationaal Militair Museum


Trailer genie

Een poosje geleden werd ik benaderd door de grafische afdeling van Otc genie met de vraag of ze een foto van de Kodiak met mijnenploeg mochten gebruiken. Uiteraard werken we hier graag aan mee. De foto is verwerkt in een scenario welke op een trailer is geprint en bedoeld is als infostand tijdens bijvoorbeeld opendagen. 

Trailer OTC Genie
Copyright grafische afdeling Otc Genie.