Zandrit Green Sparks 2018

Op een zanderig terrein in Nederland houdt F.M.V. The Green Sparks jaarlijks een rit. En zo komen ze op de naam van dit evenement, de Zandrit.

F.M.V. The Green Sparks

Friends of Military Vehicles “The Green Sparks” (afgekort: F.M.V. The Green Sparks) is officieel opgericht op 18 april 2007. De vereniging heeft als doel, het verzamelen, restaureren, rijdend houden en aan het publiek tonen van militaire voertuigen die door de krijgsmachten buiten gebruik zijn gesteld.  In dat kader organiseert de vereniging jaarlijks een aantal ritten en doet men mee aan diverse ‘static shows’.

De voertuigen zijn particulier bezit en worden veelal door de leden zelf gerestaureerd en onderhouden. De voertuigen binnen de vereniging zijn niet aan een bepaalde historische periode gebonden. Het voertuigenpark van de vereniging varieert dan ook van voertuigen uit de periodes 40-45, Koude Oorlog en later. De Green Sparks telt inmiddels 60 leden, waarvan het merendeel woonachtig is op de Veluwe en in de Gelderse Vallei.

Zandrit

Jaarlijks dus de kans om in mul zand en de bossen te rijden. De kans om dat in Nederland te doen is niet zo groot en daarom is de rit altijd druk bezocht.
Een beperkte fotoreportage deze keer. We reden namelijk zelf mee met onze eigen YA126. En we hadden er onze handen aan vol omdat ons DAFje ons motorisch in de steek lied en we afgesleept moesten worden.