John van den BoogaartOefeningen

CV90 45painfbat

Cv9035

Het is alweer een poos geleden dat de CV9035 vertrok uit Oirschot wegens bezuinigingen. Op 22-9-2016 was ik daarom naar Havelte gegaan om daar een dag CV90’s te fotograferen.
Een aantal CV’s zijn wegbezuinigd en verkocht, de rest is naar Havelte gegaan. In Oirschot zijn dus geen CV’s meer te zien helaas.

45painfbat RIOG

Het 45ste PAINFBAT RIOG was deze dag met verschillende CV’s in het veld. Sommige gecamoufleerd, sommige zonder enige vorm van camo. In een heerlijk ochtendzonnetje kwam de eerste CV90 via een zandpad voor ons doorgereden en in zijn kielzog gevolgd door 2 Amaroks. Hij stopte voor onze camera zodat ik een mooie foto kon maken met flink wat bloeiende heide ervoor.
Het blijft altijd gokken welk pad je neemt om de meeste activiteit voor je lens te krijgen. 1 verkeerde beslissing en je hebt niets. Gelukkig kozen we het juiste pad waardoor we flink wat foto’s konden maken.

Scannen naar doelwitten

In de middag en vele kilometers verder stonden de meeste CV90’s even bij de achterpoort te pauzeren. Na de pauze vertrokken ze weer richting de baan langs de snelweg. Een lang grasveld gescheiden door tankbanen was het decor van de oefening. Met 2 CV’s reden ze van bos naar bos via de tankbanen en na elk bos werd er gestopt om voorzichtig om het hoekje te scannen naar vijandige doelwitten. De voorste scant om het hoekje en geeft dekking waarna de achterste in volle vaart naar het volgende bos rijdt. Hier draaien de rollen om. Dit werd een aantal keer achter elkaar geoefend.
Daarna was het tijd om via het grasveld op te rukken en met 2 CV’s naast elkaar reden ze rustig naar het achterterrein. We hadden een mooie dag achter de rug. Niet voor niets 350km gereden.