Munitiemagazijnen (gebouw M)

De munitiemagazijnen kan je uiteraard vinden op de munitiemagazijncomplexen. Ook vind je het gebouw regelmatig op de ‘gewone’ magazijncomplexen.

Standaard munitiemagazijn

De benaming ‘standaard munitiemagazijn’ is de naam die wij zelf aan dit gebouwtype gegeven hebben. Het is een rechthoekig wit geschilderd gebouw met licht hellend zadeldak en een aantal dubbele deuren. Op het dak staan ventilatiekokers. Rondom het gebouw staan palen met daarop de bliksembescherming.

Schaalbaar munitiemagazijn

Pagina in onderhoud

Graag je geduld. Bedankt!

Op onder andere het munitiecomplex Benschop vinden we een munitiemagazijn dat schaalbaar ontworpen is. Dat wil zeggen dat het gebouwtype naar wens klein (met één deur, type C), medium (met twee deuren, type B) of groot (met vier deuren, type A) is uitgevoerd. Behalve in omvang zijn de gebouwen gelijk.

Alle typen zijn rechthoekig, opgetrokken uit baksteen, hebben een zadeldak en tellen respectievelijk een, twee of vier dubbele deuren. Boven de deuren zijn betonnen dorpels aangebracht. Op het dak staan ventilatiekokers. In tegenstelling tot de twee andere typen, staat bij het kleinste magazijn de nok haaks op de weg.

Munitiemagazijn A (groot)

Munitiemagazijn B (medium)

Munitiemagazijn C (klein)