Munitiemagazijncomplexen (MMC)

Munitiemagazijncomplexen (MMC’s) zijn standaard complexen voor de opslag van verschillende soorten munitie. Hun oudere naam, zoals de munitiemagazijnen vanaf 1956 genoemd werden, is ‘Basis Munitie Magazijn’ (BMM). Iedere BMM had ook een uniek volgnummer.

De tabel met alle munitiemagazijncomplexen staat hieronder. De complexen op de kaart van Nederland vind je in het totaaloverzicht van de locaties.

Complexen in Duitsland
Over de complexen in Duitsland is nog zeer weinig bekend. In de lijst staan ze als MC en MMC maar een gebruikelijke naam voor deze complexen is ‘Forward Storage Sites’. De nieuwere van deze complexen (zoals Sehlingen, Töpingen en Jesteburg) zijn pas in de jaren ’80 gebouwd met financiering uit NAVO fondsen. In deze complexen lagen grote voorraden van allerlei goederen t.b.v. 1LK die opgevoerd zouden moeten worden naar de aanvullingsplaatsgebieden.


Laatste aanpassing: 10 juli 2023

HELP MEE! Heb je informatie over een complex? Omdat je er bijvoorbeeld vroeger gewerkt hebt? Omdat je er in je diensttijd geplaatst was? Of omdat je het graag wilt delen? Stuur je informatie dan alsjeblieft naar [email protected]. Bedankt.