Over ons

Defensie positief in beeld

Bij DefensieFotografie hebben we als doel om op een positieve manier bij te dragen aan het imago van onze krijgsmacht. Door middel van onze foto’s en artikelen schetsen we een beeld van de bijzondere dingen die de mannen en vrouwen van onze krijgsmacht doen, en hoe het militair erfgoed in Nederland wordt behouden.

Onze krijgsmacht staat voor veeleisend werk. Het is werk dat niet door iedereen wordt gezien en gewaardeerd, maar wel gedaan wordt. We laten zien hoe onze militairen met volle inzet hun werk doen en zo een belangrijke bijdrage leveren aan onze maatschappij (en de wereld). Bij DFN volgen we onze militairen op de voet en doen dit op verschillende locaties zoals kazernes en oefenterreinen.

Het militair erfgoed in Nederland is iets waar we trots op kunnen zijn. Als je goed oplet, zie je overal in het land nog sporen van ons militair verleden. Denk aan de bunkers van de Hollandse Waterlinie en in de duinen, maar ook aan de verschillende militaire begraafplaatsen die ons land rijk is. Of denk eens aan het werk van tientallen burgers die met veel passie een grote collectie oude legervoertuigen in stand houden.

Bij DFN zijn we trots om ons steentje bij te dragen.

Werkwijze

Bij DFN zijn we gepassioneerd over militaire fotografie en ons werk heeft ons naar van de meest adembenemende locaties gebracht. Een van onze favoriete plekken om te fotograferen is de prachtige Oirschotse Heide. We zijn ook verheugd om deel te nemen aan de persdagen van Defensie, waar we van dichtbij en persoonlijk de actie kunnen vastleggen. Onze relaties met verschillende eenheden stellen ons in staat om exclusieve opnames te maken die anders ontoegankelijk zouden zijn.

Werken we dan met scripts en draaiboeken? Nee, DefensieFotografie verstoort geen oefeningen en operaties. We vragen niet een actie opnieuw te doen. Want we kennen het militaire vak.

Als blijk van waardering voor de gelegenheid die ons is geboden, delen we graag ons fotomateriaal met deze Defensie. Maar daar blijft het niet bij. We onderhouden ook nauwe relaties met verschillende verenigingen en organisaties die actief zijn in het vastleggen van militair erfgoed in Nederland.
Door onze passie voor (militaire) fotografie te combineren met expertise en ervaring, kunnen we samenwerken om de geschiedenis van onze krijgsmacht vast te leggen en te bewaren voor toekomstige generaties.

Publiceren

Met onze foto’s en artikelen bereiken we een breed publiek, waaronder veel oud-militairen en actief dienenden die normaal gesproken niet door de mainstream media of Defensie-uitgaven worden bereikt. Wij publiceren ons werk online via onze website, Facebook-pagina en verschillende andere online media. Defensie en anderen, waaronder de traditionele media, maken gebruik van onze foto’s.

Wij stellen ons beeldmateriaal belangeloos ter beschikking aan Defensie en anderen die op de foto zijn gezet. Via onze contactpagina kan iedereen een beroep op ons doen voor beeldmateriaal of kennis. Wij zijn er trots op dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan het vergroten van het bewustzijn over de krijgsmacht en het delen van onze passie met anderen.