Over ons

Defensie positief in beeld

Het doel van DefensieFotografie is het bijdragen aan de Nederlandse kennis van en het respect voor onze krijgsmacht. We geven een beeld van de bijzondere dingen die de mannen en vrouwen van onze krijgsmacht doen en hoe het militair erfgoed in Nederland wordt behouden.

Onze krijgsmacht staat voor een veeleisende taak. Het is werk dat niet door iedereen wordt gezien en gewaardeerd, maar wel gedaan wordt. We laten zien hoe onze militairen met volle inzet hun werk doen en zo een belangrijke bijdrage leveren aan onze veiligheid, maatschappij en de wereld.

Het militair erfgoed in Nederland is iets waar we trots op kunnen zijn. Als je goed oplet, zie je overal in het land nog sporen van ons militair verleden. Denk aan de bunkers van de Hollandse Waterlinie en in de duinen, maar ook aan de verschillende militaire begraafplaatsen die ons land rijk is. Of denk eens aan het werk van tientallen burgers die met veel passie een grote collectie oude legervoertuigen in stand houden.

Bij DFN zijn we trots om ons steentje bij te dragen. En we zijn trots dat we de grootste beeldbank hebben over de Nederlandse defensie.

Werkwijze

Bij DFN zijn we gepassioneerd over militaire fotografie en het heeft ons naar van de meest adembenemende locaties gebracht. Een van onze favoriete plekken om te fotograferen is de prachtige Oirschotse Heide. We zijn blij om deel te mogen nemen aan de persdagen van Defensie, waar we van dichtbij en persoonlijk de actie kunnen vastleggen. Onze relaties met verschillende eenheden stellen ons in staat om exclusieve opnames te maken die anders onmogelijk zouden zijn.

Werken we dan met scripts en draaiboeken? Nee, DefensieFotografie verstoort geen oefeningen en operaties. We vragen niet een actie opnieuw te doen. Want we kennen het militaire vak.

Als blijk van waardering voor de gelegenheid die ons is geboden, delen we graag ons fotomateriaal met deze Defensie. Maar daar blijft het niet bij. We onderhouden ook nauwe relaties met verschillende verenigingen, organisaties en auteurs die actief zijn in het vastleggen van militair erfgoed in Nederland.
Door onze passie voor (militaire) fotografie te combineren met expertise en ervaring, kunnen we samenwerken om de geschiedenis van onze krijgsmacht vast te leggen en te bewaren voor toekomstige generaties.