Paresto

« Back to Glossary Index

Paresto werd opgericht in 2002. De naam is een afkorting van Paarse Restauratieve Organisatie. Het belangrijkste doel bij oprichting was de cateringactiviteiten bij defensie te centraliseren met de bedoeling het op termijn uit te besteden aan de markt als onvoldoende kwaliteit en efficiency kon worden gerealiseerd. In 2015 werd besloten dat het bedrijf onderdeel blijft van Defensie.

Voor de komst van Paresto was vrijwel iedere kazerne zelf verantwoordelijk voor de catering. Met een totale jaaromzet rond € 70 miljoen (2018) staat Paresto in de top 10 van de grootste cateraars van Nederland. Het hoofdkantoor zit op de Kromhoutkazerne in Utrecht. De organisatie maakt deel uit van het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO).

Het devies:

PARESTO, DÉ DEFENSIECATERAAR
VERZORGD, VERANTWOORD EN VEELZIJDIG!

Het Paresto-restaurant

Onder de regelmatige gebruikers is de kwaliteit van Paresto vaak onderdeel van enige spot. Vanuit DefensieFotografie hebben we tot nu toe alleen maar genoten van goed eten geserveerd door vriendelijk personeel.
Met de foto’s hieronder krijg je een indruk van een zelfbedieningsrestaurant in het midden van het land. Voor ieder is hier een prettige maaltijd mogelijk. Je kunt raden wat onze suggestie is.

Paresto Cadi-wagen

Paresto heeft ook een aantal mobiele uitgiftepunten. We noemen hem de CADI-wagen. Waarbij CADI staat voor ‘CAntine DIenst’.
Met 9 voertuigen rijdt men door het land. Langs kazernes die geen eigen kantine meer hebben en langs de oefenterreinen. Broodjes worst, broodjes bal (met satésaus), koffie en roze koeken! Die veeltonige toeter brengt altijd een moment van ontspanning!

CADI

Schildje CADI

De CADI is trouwens een begrip dat al vanaf de Tweede Wereldoorlog binnen Defensie bekend is. Men beheerde een aantal kantines, deed de bevoorrading van deze en bracht koffie en snacks naar de troepen in het veld.. De CADI heeft zijn eigen geschiedenis. Het gaat voor nu te ver om daar dieper op in te gaan.

« Terug naar de Woordenlijst