Paresto

Paresto werd opgericht in 2002. De naam is een afkorting van Paarse Restauratieve Organisatie. Het belangrijkste doel bij oprichting was de cateringactiviteiten bij defensie te centraliseren met de bedoeling het op termijn uit te besteden aan de markt als onvoldoende kwaliteit en efficiency kon worden gerealiseerd. In 2015 is besloten dat Paresto onderdeel blijft van Defensie.

Voor de komst van Paresto was vrijwel iedere kazerne zelf verantwoordelijk voor de catering ter plekke. Met een totale jaaromzet rond € 70 miljoen staat het bedrijf in de top 10 van de grootste cateraars van Nederland. Het hoofdkantoor van zit op de Kromhoutkazerne in Utrecht. De organisatie maakt deel uit van het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO).

Het devies:

PARESTO, DÉ DEFENSIECATERAAR
VERZORGD, VERANTWOORD EN VEELZIJDIG!

In 2018 kwamen een aantal kantines van Paresto in het nieuws vanwege de slechte hygiënische toestanden. Als oorzaak van de smeerboel in de kantines noemt de woordvoerder ‘de jarenlange bezuinigingen op defensie’. ,,Op sommige locaties is sprake van uitgesteld onderhoud. Daardoor kunnen problemen met onder meer hygiëne ontstaan.”. In 2019 zijn de problemen verholpen. Het Jaarverslag Inspectie Militaire Gezondheidszorg 2018 meldt: “De NVWA heeft Paresto als formulebedrijf na meerdere inspecties opnieuw het vertrouwen gegeven”. 

In mei 2019 start Paresto met een pilot voor het serveren van gezondere maaltijden.

Jaarlijks geeft Paresto een document uit van de verschillende producten die zij (kunnen) leveren. De Paresto Banqueting 2017-2018 kan je inzien.

Cover Paresto Banqueting

Onder de regelmatige gebruikers is de kwaliteit van Paresto vaak onderdeel van enige spot.

« Back to Glossary Index