Kamp Nieuw-Milligen (westzijde)

Kamp Nieuw-Milligen is een oud kazernecomplex op de Veluwe. In de komende jaren zal het kamp fors verbouwd gaat worden. Een groot gedeelte van de gebouwen zal worden gesloopt. Deze pagina toont de gebouwen aan de westzijde van het complex. De pagina is een verdere detaillering vanuit het hoofdartikel KNM – een parel op de Veluwe. In het hoofdartikel staat ook de achtergrondinformatie over het Kamp.

Locatie

De luchtfoto uit 2021 laat je de gebouwnummers uit dit deel van Kamp Nieuw-Milligen zien.

Luchtfoto en gebouwnummers Kamp Nieuw-Milligen (westzijde)

Oorspronkelijk gebruik

De gebouwnummers en het oorspronkelijke doel van een gebouw (voor zover we het konden achterhalen).

gebouwdoel
127 
128Wasplaats
129 
129A-F 
130Werkplaats 305 Matlogpel, 930 Vzgdep NM
130A 
130B 
131 
132Legering, manschappenbar, kantoor Orbit, DLC/Sie S6
Orbit was een bedrijf uit Apeldoorn dat defensiecontracten deed en voor het mogen gebruiken van verbindingen naar het DCC in Maasland deels werkte vanaf militair terrein. Het team hield zich bezig met het bouwen en onderhouden van BBS-KL (BedrijfsBesturingSysteem – Koninklijke Landmacht), een logistiek systeem voor Klasse I, II, III, V en Werkorderbeheer voor werkplaatsen.
Ook het LMS 1.03, 1.09 (Lokaal Materieel beheersinSysteem) werd hier onderhouden, dat zijn twee verschillende magazijnsystemen voor materieel, verzamelplaats en directe ruil artikelen.
Op het hoogtepunt waren er meer dan 20 ICT-specialisten in het gebouw werkzaam samen met een tiental directe defensiemedewerkers die als opdrachtgever en testers werkzaam waren. Het werk is gestopt na invoering van SAP.
134Fietsenstalling

Foto’s Kamp Nieuw-Milligen – oktober 2022

Op volgorde van de gebouwnummers vind je de verschillende gebouwen aan deze zijde van het Kamp Nieuw-Milligen.

Naar de andere pagina’s

Er een zeven pagina’s over Kamp Nieuw-Milligen. Gebruik een van de onderstaande links om naar een andere pagina te gaan.


Laatste aanpassing: 26 februari 2024

HELP MEE! Met het onderzoek naar de MOB-complexen zoek ik soms een speld in een hooiberg. Die informatie is daarom soms summier en kan zelf (ondanks de zorgvuldigheid) onjuist zijn. Dus: heb je informatie over een complex? Omdat je er bijvoorbeeld vroeger gewerkt hebt? Omdat je er in je diensttijd geplaatst was? Of omdat je het graag wilt delen? Stuur je informatie dan alsjeblieft naar [email protected]. Bedankt.