Historie en herinnerenMartin Bos

Het vernieuwde Natres-museum opent de deuren

Museum-park Harskamp

Op 1 september 2014 sloot het museumpark Harskamp. Vier musea werden daardoor gesloten: het Infanterie Museum, het Museum Korps Nationale Reserve, het Infanterie Schietkamp Museum en het Smalspoor Museum. Omdat Defensie zijn tentoonstellingen wilde concentreren in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. Ook was de sluiting van het Museumpark Harskamp een bezuinigingsmaatregel.

Natres-museum

Nu, eind april 2017, is er goed nieuws want het Natres-museum gaat per 1 mei weer open.
Het museum, voluit de Historische Collectie Korps Nationale Reserve, is een van de officiële historische verzamelingen van Defensie. De historische collectie toont uniformen, vlaggen, wapens, voertuigen, boeken en objecten. De gehele vrijwillige militaire inzet van burgers ter bescherming van Nederland wordt in beeld gebracht. Vanaf het eerste moment met de Rijksschutterijen (1813-1907). En via de Vrijwillige Landstormkorpsen (1914-1940) tot aan het huidige Korps Nationale Reserve.
De afgelopen periode is de laatste hand gelegd aan de herinrichting van de collectie. Men is trots op wat bereikt is. 

Via een poster (zie hiernaast) zijn de vele vakantieparken op de Veluwe geïnformeerd over de nieuwe historische collectie. 

Bezoek

Een bezoek aan de historische collectie is de moeite waard. Kijk voor de actuele informatie op de website: https://www.hc-korpsnationalereserve.nl/