Het vernieuwde Natres-museum opent de deuren

Museum-park Harskamp

Op 1 september 2014 sloot het museumpark Harskamp. Vier musea werden daardoor gesloten: het Infanterie Museum, het Museum Korps Nationale Reserve, het Infanterie Schietkamp Museum en het Smalspoor Museum. Omdat Defensie zijn tentoonstellingen wilde concentreren in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. Ook was de sluiting van het Museumpark Harskamp een bezuinigingsmaatregel.

Natres-museum

Nu, eind april 2017, is er goed nieuws want het Natres-museum gaat per 1 mei weer open.
Het museum, voluit de Historische Collectie Korps Nationale Reserve, is een van de officiële historische verzamelingen van Defensie. De historische collectie toont uniformen, vlaggen, wapens, voertuigen, boeken en objecten. De gehele vrijwillige militaire inzet van burgers ter bescherming van Nederland wordt in beeld gebracht. Vanaf het eerste moment met de Rijksschutterijen (1813-1907). En via de Vrijwillige Landstormkorpsen (1914-1940) tot aan het huidige Korps Nationale Reserve.
De afgelopen periode is de laatste hand gelegd aan de herinrichting van de collectie. Men is trots op wat bereikt is. 

Via een poster (zie hiernaast) zijn de vele vakantieparken op de Veluwe geïnformeerd over de nieuwe historische collectie. De website is nog in ontwikkeling.

Openstelling

De collectie is te bezoeken op woensdag en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Voordat je een bezoek te brengt moet je de auto parkeren tegenover de Generaal Winkelmankazerne, bij de oude bioscoop, Otterloseweg 10 te Harskamp. Als je geparkeerd hebt steek je de weg over en loop je naar rechts, daar zie je een wit gebouw. Bij het toegangshek kun je je melden en je wordt dan opgehaald. Kom je met de fiets, dan kun je deze bij het toegangshek plaatsen. 
De toegang is gratis! 

DFN was bij een algemene introductie voor de nieuwe gastheren van het museum aanwezig.