Defenture, Hollands Glorie in Tiel

In het kort

Stop een paar ondernemers bij elkaar, geef ze de juiste middelen, voed ze met ervaring over voertuigen, militaire behoeftes en rallyrijden en je krijgt een bedrijf: Defenture.
In 2013 won  Defenture de aanbesteding voor de “Air Transportable Tactical Vehicles”. Dit jaar kreeg het Korps Commandotroepen twee auto’s om de proberen. De order voor 50+25 wagens is binnen en de bouwtekeningen voor de assemblagehal zijn klaar.

De Vector

De Defenture Groundforce (militaire naam: Vector, Versatile Expeditionary Commando Tactical Off Road) is een allround tactisch voertuig waar we nog veel van gaan horen.
Eenvoud en betrouwbaarheid zijn de eigenschappen van het voertuig. Een robuuste aluminium carrosserie op een roestvaststalen chassis, met een krachtige motor, automatische transmissie en vierwielbesturing.

Bedrijfsbezoek

Wie zegt er dat je nooit iets wint bij een Facebook-actie? Op zijn Facebook-pagina nodigde Defenture geïnteresseerden aan om de ‘liken’. Groot was de verrassing dat ik mee mocht voor een bezoek aan het bedrijf.
Op mijn verjaardag was het grote moment. CEO Henk van der Scheer presenteerde voor een klein select gezelschap vol trots zijn bedrijf. Trots op zijn product, de wijze waarop het allemaal ontstaan is en hoe men naar de (naar mijn mening glorieuze) toekomst kijkt. Daarna de ronde door het bedrijf. Langs de engineers achter de beeldschermen, naar de hal waar het eerste chassis en de twee beproevingswagens stonden en langs de assemblageruimte waar het showroom-model gebouwd wordt.
Volop ruimte voor het stellen van vragen, overal uitleg over en overal aan mogen zitten. We sloten af met een uitgebreide heerlijke lunch.

Foto’s maken was deze keer ongewenst. Begrijpelijk maar voor een fotograaf natuurlijk lastig. Excuses aan Gastvrouw Simone voor mijn ‘zeuren’. Hieronder het resultaat.