Militaire Voertuigen Groep Eemland

MVG Eemland

De Militaire Voertuigen Groep Eemland is een gelegenheidgroep van eigenaren van, inderdaad, militaire voertuigen. Eemland is het gebied rond de rivier de Eem. Kortom, het gebied waarin Amersfoort de centrale stad is. De deelnemers aan de groep hebben verschillende voertuigen zoals de Nekaf, de YA-126 en de YA-328.

Bij goed weer maakt de groep mooie toertochten door de regio. Lekker om te rijden maar ook prettig om de uitlaatgassen te ruiken. Prettig? Door uitlaatgassen? Ja! Want de motoren van de DAFs maken een heel specifiek geluid en produceren een heel specifiek aroma. Heel herkenbaar voor de liefhebber. En daarom bijvoorbeeld ook een van de kenmerken en publiekstrekkers van het Ouwe Stompen Bal.

Tocht door Eemland

Op de foto’s zie je het resultaat van een uitje. Via Spakenburg en Eemdijk richting Baarn en Soest. Mensen kijken om richting het geluid als ronkende motoren de zondagsrust verstoren. Ouderen geven een blik van herkenning uit de tijd van hun dienstplicht. Een soort liefde de een leven lang blijft.