InternationaalMartin Bos

Tag der offenen Tür Schill-Kaserne

Schill-Kaserne

Bij de Duitse plaats Wesel ligt de Schill-Kaserne, de thuisbasis van de 1st NATO Signal Batallion. Op 21 juni 2015 was er de open dag. Of in het Duits de “Tag der offenen Tür”.

Onder het motto 50+5 werden er twee jubilea gevierd: 50 jaar soldaten van de Bundeswehr op deze kazerne en 5 jaar het 1st NSB op deze kazerne.
Op de Schill Kazerne worden de staf en de onderhoudscompagnie en drie zogeheten ‘Deployable Communication Modules’ (DCM) gehuisvest. De andere drie DCM’s zitten in Haderslev (Denemarken), Zagreb (Kroatië) und Blandford (Groot-Brittannië). In dit deel van de NATO Communication & Information Systems Group (NCISG) werken soldaten en burgers van 11 nationaliteiten samen.

Open dag

Nederland kent op beperkte schaal de open dagen van de Landmacht, eens in de paar jaar, drukbezocht en op één kazerne. In Duitsland zijn er frequent kleinere open dagen. Veel minder mensen (6000 op deze dag) en met ruimte voor de lokale hulpverleningsdiensten om zich te presenteren.

Op deze open dag stond er een static show met voertuigen van de 1st NSB. Unieke voertuigen in merk en type. De NAVO heeft zijn eigen wagenparkkeuze en aparte kentekenplaten.

Op Duitse open dagen is er altijd ruimte voor muziekkorpsen, bier en worst. Het multinationale karakter werd onderstreept met lekkernijen van ieder land. Thee uit Groot Brittannië, sterke drank uit Estland en frikandellen en bitterballen uit Nederland. Op de modeshow werden de uniformen uit verschillende landen getoond.