Eindoefening Luchtmobiel

Rode Baret

Infographic LuchtmobielZe kwamen af op de zogenoemde Kennismakingsdagen Luchtmobiel. Ze waren lichamelijk fit en enorm gemotiveerd. En burger.
In 22 weken zijn ze opgeleid. Ze wisten waar ze aan zouden beginnen. De kale cijfers zijn helder in de infographic hiernaast. Afzien, nieuwe vaardigheden opdoen, kwaliteiten ervaren waarvan je niet wist dat je ze had. Teamwork richting het ultieme doel: de Rode Baret. Een nieuwe Eindoefening AMOL (Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel) ‘Fearless Falcon’ is afgelopen zondag van start gegaan. De 50 mannen (geen vrouwen deze keer) zijn gisteren afgezet op het oefenterrein Oirschot. 

Schuilbivak

Vannacht zijn ze overvallen, vanochtend hebben we hen gevonden. Diep verstopt in de bossen was een schuilbivak ingericht. Een aantal mannen pakte nog even een uurtje, anderen genoten van hun ontbijt. De wacht houdt het terrein in de gaten. Na een paar foto’s hebben we ze maar met rust gelaten.

 

Hinderlaag

Intel: In het vijandelijk gebied zal een vrachtauto passeren met water en voedsel.
Doel: Stel de lading veilig voor de eigen eenheid en keer terug naar het verzamelpunt.

 

Air Assault!

De lat ligt hoog. Jullie weten het nog niet maar vanavond mogen jullie verplaatsen per boot. Je zult nog een paar keer overvallen worden. En natuurlijk pittige afstanden afleggen.
Donderdagavond de ceremonie op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. Vrijdagochtend de ultieme beloning.

Mannen, enorm veel succes in jullie loopbaan bij de 11 Luchtmobiele Brigade!