John van den BoogaartOefeningen

112 pantsergenie oefent op Weerterheide

Infobord Weerterheide

Vanaf 15 april tot 20 april oefende de pantsergenie op het oefenterrein de Weerterheide wat precies op de grens ligt van Noord-Brabant en Limburg.
Op Facebook werd door 11 pagnbat aangekondigd dat ze gingen oefenen in Limburg en dat het transport via de weg flink wat bekijks ging opleveren.
2x Kodiak, 1x bruglegger, 1x Leopard 2 berger(Buffel) , 2x Werklust wiellaadschop en een aantal Boxers en Fenneks reden naar Limburg. Sommigen op eigen kracht, andere op de Tropco.

Zaterdag reisde Defensiefotografie naar Weert af om de oefening vast te leggen. De bivak was redelijk vlot gevonden, waar de Kodiaks hun oefening draaide echter niet. Deze bleek 3.5 kilometer verderop te zijn. Hier aangekomen bleken ze niet stil gezeten te hebben de laatste anderhalve dag. Honderden meters tankgracht waren er aangelegd. De bruglegger was bezig met een dubbele brug te leggen waardoor we genoeg tijd hadden om dit vast te leggen.
De Boxers waren nergens te vinden, deze bleken een positief geval corona binnen de ploeg te hebben waardoor ze terug naar Wezep zijn gegaan.

De Leopard 1 bruglegger, ook wel Biber genaamd, wordt binnenkort vervangen door de Leopard 2 bruglegger. Voor ons dus waarschijnlijk 1 van de laatste keren dat we deze in actie zagen en we ook afscheid nemen van het mooie geluid dat een Leo 1 produceert.

Nu zijn we geen reclameplatform maar lijkt het werken bij defensie en dan speciaal de genie iets voor jou? Neem eens een kijkje of er vacatures vrij zijn en misschien zetten we jou dan over enige tijd wel op de foto.
Binnenkort deel 2 van deze repo met dan de brute kracht van de Kodiak met mijnenploeg.