Kantine Unifil Museum verwoest door brand

Brand!

Foto: Etiënne Hessels Fotografie

Op donderdagavond 31 augustus 2017 is de stichting Rijdend UNIFIL museum “Dorstige Types” getroffen door een enorme brand. De CADI, de kantine van het museum en 2e huiskamer voor vele veteranen wordt daardoor verwoest. Het pand, het interieur, de historische collectie en de memorabilia zijn verloren. De loods met ongeveer 40 militair historische voertuigen en een klein museum is bespaard gebleven. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk. Het onderzoek is in handen van de politie.

De klap is groot want de gehele stichting is in ruim 10 jaar met bloed, zweet, tranen en op eigen kracht opgebouwd. Dus zonder enige vorm van subsidie of andere overheidsgelden. De collectie uit de CADI varieerde van de kapperstoel uit Seedorf tot officiële aankondigingen uit de 2e wereldoorlog.

Hulp is nodig

De CADI voor de brand. Foto: Dorstige Types

Ieder begrijpt dat het verlies veel verdriet met zich meeneemt maar ook vastberadenheid! Daar is hulp voor nodig en bij wijze van uitzondering, omdat we deze stichting, de fijne mensen en hun doelstelling ondersteunen, geven we als DFN aan hoe dan kan. Zodat ze de CADI uit het as kunnen laten herrijzen.

Je kunt doneren via de crowdfund-actie op: Dream or Donate of direct op de rekening van de stichting:
Bankrekeningnummer xxx  t.n.v. “Stichting tot Instandhouding van Rijdend Unifil Museum
De stichting heeft een ANBI-status zodat sponsoring of donaties voor bedrijfsleven en particulier van de belasting aftrekbaar zijn. Via de Facebookpagina van de Dorstige Types kan het laatste nieuws gevolgd worden. [Aanpassing mei 2020: bankrekeningnummer verwijderd]

Brandschade

Onze foto’s geven een beeld van de schade. Een geluk bij dit ongeluk is dat er veel belangstelling is voor de wederopbouw. Want nog tijdens onze fotosessie kwam de Veteranenombudsman Reinier van Zutphen op bezoek om de stichting een hart onder de riem te steken.

Vervolg reportage na de foto’s

Voertuigenloods

Gelukkig is de grote loods met de voertuigen gered. Daardoor kan het museum nog steeds bezocht worden. Je vindt er allerlei herinneringen aan de UNIFIL-periode. Het is ook een museum waar ontzettend veel te zien en te ontdekken is, waar de sfeer geweldig is en waar vrijwilligers keihard werken.