John van den BoogaartMartin BosNieuws

Weerzien met de Leopard

19 april 1997

Op 19 april 1997 kwam de 13 Pantserluchtdoelartilleriebatterij terug uit Polen van de oefening Bison Drawsko. Op een station in Duitsland stopt de trein met het materieel op een rangeerterrein. De militairen krijgen toestemming om even de benen te strekken. Naast het station ligt een veldje en een van de militairen stelt voor daar te gaan voetballen. Korporaal der 1e klasse Sebastiaan besluit vervolgens om de bal uit zijn Leopard te halen. Een verschrikkelijk ongeluk gebeurd wanneer de korporaal in aanraking komt met de bovenleiding. 

1 augustus 2017

Kpl1 Sebastiaan bezoekt vandaag samen met zijn familie, zijn vriendin en een aantal vrienden van Dutch Adaptives het Cavaleriemuseum in Amersfoort. SebastiaanHij laat zich rondleiden door het schitterende museum, zich nog volledig onbewust van wat er voor de werkplaats klaargezet wordt.

Sebastiaan had vorig jaar bij het TankEvent laten weten nog wel eens in een Leopard te willen zitten. Toen kon het niet, vandaag bij het Cavaleriemuseum was men er klaar voor. Een Leopard 1 en een Leopard 2 staan klaar. De oud-korporaal straalt als hij tanks ziet en hij op de bestuurdersstoel plaatsneemt. Nog groter is de verrassing als het gezelschap even later in de beide tanks mag plaatsnemen voor een rondrit over de Vlasakkers.