John van den BoogaartOefeningen

CV9035 weer even terug in Oirschot

13 lichte brigade is sinds enkele jaren gemotoriseerd waardoor er geen CV90’s meer te zien zijn op de Oirschotse heide. De voertuigen uit Oirschot zijn deels wegbezuinigd en de rest is naar Havelte gegaan waar het 43mechbrig er nu van gebruik maakt. 13 Lichte brigade maakt nu vooral gebruik van de Boxer en Bushmaster. De CV9035 was dus weer even een vertrouwd gezicht op de Oirschotse heide.

Boeaja booster

5 Cv90’s en een Leopard 2 buffel van A (Boeaja) Cie 45 Painfbat RIOG zijn 2 weken in Oirschot voor een oefening genaamd Boeaja booster. Bijna het gehele 43ste zit in Polen voor oefening Bison Drawsko, enkel A-cie blijft in Nederland omdat zij het meest recent zijn uitgezonden.
De reden waarom ze naar Oirschot kwamen is mij onbekend maar het was een welkome afwisseling op de normaal rondrijdende voertuigen.
De oefening op woensdag bestond vooral uit verkennen en scannen van het gebied vanuit dekking. Soms werd er ook door de bemanning uitgestegen en was er een korte actie waarna ze weer instegen en weer vertrokken. Het was weer eens mooi om de CV90 op de Oirschotse te zien en vooral horen.
Hieronder een kleine impressie.