Marco Kroon bezoekt het VST

Vandaag (als enige burger) een lezing mogen bijwonen van Marco Kroon. Wat een sterk verhaal. En ook hoe triest het is hoe Marco publiekelijk te schande is gemaakt. 

Ik geloof in hem en ga straks lekker genieten van zijn boek.

Marco Kroon

Marco Kroon als RMWO
Marco Kroon als RMWO
foto: Ministerie van Defensie

Majoor Marco Kroon is sinds februari 2017 werkzaam als stafofficier Relatiebeheer veteranen, bedrijfsleven & ceremoniële representatie Krijgsmacht bij de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. De meeste mensen kennen hem omdat hij de eerste militair is die sinds 1955 is toegelaten tot de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. Koningin Beatrix sloeg Kroon op 29 mei 2009 tot Ridder en reikte hem de versierselen uit.

In het kort even zijn loopbaan. In 1989 begon Marco Kroon zijn militaire loopbaan bij het Korps Mariniers. Hij werd o.a. uitgezonden naar Irak en Cambodja. In 1994 stapte hij over naar de Landmacht en in 1998 maakte hij de overstap naar het Korps Commandotroepen te Roosendaal. In verschillende rollen en functies diende hij in Bosnië, de laatste keer in dienst van de Landmacht. Daarna, in 2004, keerde hij terug bij het Korps Commandotroepen en nam hij deel aan de Stabilisation Force Iraq. Marco werd driemaal uitgezonden naar Afghanistan (2005, 2006 en 2007). Van begin 2014 tot medio augustus 2014 werd hij uitgezonden naar Mali in het kader van de VN missie Minusma. Op 3 november 2014 werd hij gepromoveerd tot majoor.

Lezingen

Lezing Marco Kroon bij VSTNog even de majoor zijn functie: stafofficier Relatiebeheer veteranen, bedrijfsleven & ceremoniële representatie Krijgsmacht bij de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. De majoor Kroon geeft vanuit deze functie door het hele land lezingen over zijn vak. En over leiderschap, teamwork, veerkracht, kameraadschap, loyaliteit en opereren onder extreme omstandigheden. En over de adaptieve krijgsmacht. 

Vandaag was de majoor Kroon te gast bij het Veteranen Search Team. Deze organisatie helpt de politie door op een gestructureerde manier gebieden te doorzoeken. Hiervoor hebben ze een netwerk van veteranen, getrainde en gedisciplineerde manschappen met militaire achtergrond. Fijne mensen die gediend hebben in diverse crisisgebieden in de wereld. En met hun eigen werkwijze een unieke zoekklus kunnen klaren. Binnenkort hopelijk meer over het VST op deze site.

De quote boven het artikel is van een van de gasten en vat eigenlijk de gehele indrukwekkende lezing samen. Ik ga nu ook eerst het boek lezen.