Historie en herinnerenMartin Bos

Ouwe Stompen Bal 2017

Het tweede Ouwe Stompen Bal

Het Ouwe Stompen Bal was in 2016 een initiatief van de Facebook-groep ‘Nederlandse Defensie voertuigen’. Met 13 voertuigen werd het een succes en al kort na deze bijeenkomst werd besloten om voor een tweede keer te gaan. Het OSB moest groter worden. En groter werd het. Op 8 april 2017 was het zover. Met in totaal 31 voertuigen werd het een geweldige dag.

De dag begon met het verzamelen op het Zeisterspoor (en weg bij militair oefenterrein Leusderheide). Daarna ging men onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee naar het NMM. Op het platform van het NMM werd een static show ingericht. De bezoekers van het museum konden de opgestelde voertuigen van binnen en van buiten bekijken. Tijdens een tweetal momenten werden de voertuigeigenaren in de gelegenheid gesteld om hun voertuig in het mulle zand van de Arena te proberen. 

Hieronder staat het overzicht-fotoverslag van de dag. Voor de deelnemers (en geïnteresseerden) zijn er de volgende sub-pagina’s waarop een uitgebreide selectie wordt getoond en alle voertuigen aan bod komen:
Verzamelen op Zeisterspoor
Colonne
Aankomst NMM
Platform en Arena
– Afsluiting