kkw sim

« Back to Glossary Index

In de kkw sim wordt het schieten en de drills met de klein kaliber wapens geoefend (gesimuleerd). Met aan de simulator aangepaste vuurwapens wordt geschoten op geprojecteerde doelen. De computer zorgt voor de scenario’s en registreert de scores.

Alle grotere kazernes hebben een eigen kkw sim.

Wapens

Alle klein kaliber wapens van de krijgsmacht kunnen in de kkw sim geoefend worden. Variërend van de Glock, via de Colt en Minimi tot de MAG. De oorspronkelijke wapens zijn omgebouwd voor de simulatie (oefening) en kunnen geen echte munitie afvuren.
Via een slang en een kabel wordt het mechanisme in het wapen aangestuurd waardoor de schutter een vorm van een terugslag waarneemt in het schot. De elektronica in het wapen registreert of de gebruiker het wapen juist hanteert, dus op de juiste manier laadt of de plunjer gebruikt.

Scenario’s

Een ander woord voor de simulator is schietbioscoop. Een projector toont namelijk het te beoefenen scenario op een projectiescherm. Een scenario is een schietspel dat op een kermis niet zal misstaan. In een ander scenario komen vijandelijke militairen aan met een pantservoertuig en zetten zij de aanval in op de positie de je mag verdedigen.

 

 

« Terug naar de Woordenlijst